Rezultatele căutării

Cum alegi o locuinta in Rahova?

Postat de admin on 21/11/2016
| 0

Când cauți o locuință pentru tine ești la mijloc între:

  • familia care te bate la cap să-ți iei o casă să intri în rândul lumii;
  • agentul imobiliar care vrea să facă vânzarea;
  • consultantul de credite care te vrea client serios mulți ani înainte;
  • diverși cunoscuți care fiecare are câte o poveste mai puțin plăcută despre zonă sau cartierul unde urmează să vezi ceva.

Tu însă ești cel ce va plăti ratele mulți ani de acum înainte și mai presus de orice vei locui în acea locuința. Atunci când alegi o casă ce devine acasă sigur că e important costul achiziției dar cel mai important ești tu și cum te simți tu în spațiul predefinit de architect și constructor. Vezi nu uita să fie o zonă accesibilă din punctul de vedere al transportului terestru sau subteran, cu școli, grădinițe, magazine, piețe și spații verzi. Copiii de-i vei avea să știi că nu vin de la maternitate cu permis de conducere. De ce-ți scriu despre Rahova? Păi în primul rând ăsta-i cartierul în care locuiesc din 1983 încoace. Am plecat, am revenit, dar aici mă simt acasă. Am crescut cu Rahova alături, m-am urcat pe munții formați din pământul escavat de la fundații, am văzut apărând locuri de joacă, hipermarketuri, parcuri și zone verzi spontane, copii născându-se, oameni căsătorindu-se sau murind și așa Rahova a devenit parte din mine, cum eu sunt parte din ea.

 

Dar lăsând latura sentimentală de ce-mi place Rahova? Păi pentru că-s iubitor de animale și e în cartier pet friendly. Bella, labradorița și Joy, chow chowița merg zilnic sau în parcul Sebastian sau în parcul Izvor sau în parcul Carol la pași și să alerge-n spațiile special amenajate pentru căței. Dacă nu mergem în parc avem locuri suficiente de plimbat, străzi de descoperit. Mai imi place că blocurile sunt construcție anii ’80, puține-s dinainte de cutremur și că nu-s apropiate ca intimitatea locatarilor să fie deranjată. Îmi place că-s multe locuri de joacă pentru copii apărute în ultimii ani – lângă casa mea am patru la o aruncătură de băț și așa este în orice spațiu ce a permis amenajări de genul.

 

De ce mai îmi place Rahova? Am unde parca. Mă simt în siguranță în mașini de teren și găsesc loc de parcare și pentru tancul meu fără să-l găsesc apoi zgâriat sau ridicat cum am pățit în centru. Mai îmi place că am străzi largi și luminate și noaptea și nu mi-e teamă veci să plec noaptea cu fetele la pași sau la cumpărături dacă am uitat ceva și-mi aduc aminte târziu în noapte. Da știu, veți vorbi de alte etnii. Așa este. Dar sunt peste tot și nu fac probleme, mie sau familiei mele nu ne-au făcut. Hai să-ți spun de ce-mi mai place! Păi îmi place că-s multe magazine-Cora la Alexandria, Lidl, Penny, Carrefour, Kaufland, Billa,Penny, Profi, Piață Rahova și poți jongla cu ofertele de preț sau cu prospețimea mâncării alese și eu sunt gurmandă.

 

Vei spune că n-avem metrou în Rahova. Și-ți dau dreptate să spui asta. In Rahova nu avem metrou. Dar avem tramvaiul 32 care te duce imediat la Unirea, la Trafic Greu avem tramvaiele 1, 11, 25,47 care te vor duce la Eroii Revoluției sau Politehnica sau Grozăvești sau chiar Victoriei. Avem tramvaiul 8 care te va duce aproape de metrou la Păcii și la capătul Militariului și te va plimbă prin Drumul Taberei sau prin Ferentari, tramvaiul 23 la Dristor sau 1 Decembrie, mașinile 117, 139, 220, 226 care te vor duce și ele sau în centru sau la Leu lângă Politehnica și Cotroceni sau la Română la metrou și nu numai, cu mențiunea că nu vei plăti prețul unui apartament lipit de metrou și cel mai adesea dinainte de cutremurul din ’77.

 

Nu te-a convins transportul in comun? Nu-i bai! Străzile-s largi, scurtăturile spre centru multe și accesul cu mașina se face rapid și spre cartierele învecinate. Tu vei locui în locuința ce-ți va deveni acasă, tu vei plăți ratele la bancă și tu-ți vei duce copiii la joacă, la cumpărături sau la locurile de joacă sau la școlile și grădinițele premiante din zonă. Da, ai dreptate, nu dă bine la imagine să spui că locuiești Rahova.

 

Dar te văd un om liber căruia nu-i pasă de prostiile cârcotașilor ci de confortul personal!

Comparați ofertele