faceți clic pentru a activa zoomul
In cautarea...
Nu am găsit rezultate
deschide harta
Vedere Foaia de parcurs Satelit Hibrid Teren Locatia mea Ecran complet Anterior Următor →
Rezultatele căutării

Cugetare

Postat de admin on 20/01/2017
| 0

Azi am avut o discuție cu un client și m-am gândit la mai multe apoi. Mesajul pe care societatea în care trăim îl transmite tinerilor s-a schimbat de-a lungul anilor. Recomandarea generală de munci din greu ignoră visele și pasiunile și dezvoltă idei preconcepute. De cele mai multe ori cei ce-au primit recomandarea de a munci mult uită că rezultatele și viața comodă se obțin prin multă muncă și perseverență și devin frustrați deoarece au fost crescuți cu ideea că-s speciali. Mulți cred că ar trebui să obțină orice, dar uită fix munca grea și ceea ce pot deveni datorită muncii grele și a perseverenței. Viața ușoară nu este garantată nimănui. Nici statutul de a fi special, chit că unii părinți ne-au crescut crezând că ni se cuvine asta. Greșit. Viața tihnită, nu musai ușoară se obține cu muncă grea, perseverență. Chit că supăr, aș zice că-ți trebuie oase bune, voință bovină și un strop de creier. Oase bune să muncești până cazi jos. Voință bovină să nu renunți când lucrurile par imposibile. Un strop de creier pentru că atunci când greșești să înveți din greșeli și să nu le mai repeți. Cred de asemenea că este esențial să înveți să te îndrăgostești de viața pe care o ai și să fii fericit aici și acum, fără să-ți abandonezi visele. Dacă înveți să te îndrăgostești de munca grea, de ce să nu înveți să te simți bine muncind din greu pe drumul către succes?

De ce să nu-ți crești șansele reușitei perseverând? Da știu, e greu să fii o mamă singură, sau un antreprenor ce e la început și încearcă să-și monetizeze pasiunile, sau un simplu începător în orice domeniu, dar nu e imposibil.  Acolo unde se îndreaptă atenția curge și energia. E nevoie de curaj și devotament să-ți ții promisiunea atunci când intri într-un mariaj sau când începi o afacere pe termen lung sau te angajezi. Probabil te gândești să închizi un nou articol despre muncă multă și perseverență. Dar, nu, nu, nu voi scrie despre asta. Nici pe departe.

Voi scrie însă despre faptul că atunci când începi un lucru nou ești entuziast, vrei să știi cât mai multe, să rupi în două proiectul la care lucrezi cu energia-ți debordantă. La fel și-ntr-o relație. Vii și vrei totul pe nerăsuflate, de parcă timpul s-ar termina atunci și tu ai inventa mersul pe jos și apa caldă. Și apoi lucrurile nu mai sunt la fel de încântătoare precum ți se păreau. Și te plictisești și spui că nu aparții locului, relației, afacerii. Că ești mai bun și meriți mai mult, că ești special, că musai trebuie să faci altceva, că economia nu merge, că țara sau oamenii-s de rahat și trebuie să schimbi lucrurile. Uiți însă că dacă schimbi afacerea, meseria, relația numitorul comun al relației viitoare, afacerii, domeniului sau țării unde te-ai relocat ești chiar tu. Nu, nu ți spun că dacă visul tău este să inventezi un medicament pe bază de marijuana trebuie să renunți la visul tău de a ajuta pe cei din jur cu invenția ta pentru că-n țara ta marijuana e ilegala. Nu-ți spun nici să încalci legea. Îți spun doar urmează-ți visele muncind și renunțând la limitări. Îți spun să te gândești serios la cum vei arăta cărându-ți frustrările cu tine peste zece ani. Să te gândești la câți prieteni și câte momente frumoase ai pierdut pe drum. Apoi să te vezi peste două zeci de ani când problemele s-au adâncit, clipele din trecut frumoase s-au acrit și s-au rărit, oamenii dragi au început să dispară. Și-atunci te întreb dacă merită să ne creem frustrări și să uităm că viață e frumoasă? Vreau sa trăiești clipa privitului in oglindă cu intensitate  până când simți cu adevărat povara tuturor momentelor frumoase la care ai renunțat și oamenii pe care i-ai pierdut pe drum.

Tony Robbins recomandă adesea să tratăm orice relație sau afacere că la început  și niciodată nu se va termina. Ușor de zis, greu de pus în practică. Dar ce ne facem dacă totuși are dreptate? Deciziile nu-s incizii. Sunt, sau ar trebui să fie, operații ireversibile deoarece în urma lor renastem. Ne naștem de două ori. Când ne ivim pe lume și apoi când înțelegem că viață-i scurtă. Căpătăm un alt sens când luăm decizii determinante pentru viața noastră. Oricine poate începe un proiect sau să vorbească cu pasiune despre un vis sau o relație, dar e nevoie de curaj, de perseverență și nebunie să transformi viața visată în viață pe care o trăiești. Eu am decis acum trei ani că-n fiecare zi voi râde și voi fi sănătoasă. Și-am reușit. Tu ce decizi azi?

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele