faceți clic pentru a activa zoomul
In cautarea...
Nu am găsit rezultate
deschide harta
Vedere Foaia de parcurs Satelit Hibrid Teren Locatia mea Ecran complet Anterior Următor →
Rezultatele căutării

De ce alegem o casă, acasă?

Postat de admin on 31/01/2017
| 0

Care este “de ce-ul” care ne mâna prin viaţă? De ce ne-am trezit dimineaţa? De ce ne-am dat jos din pat? De ce am mâncat ce-am mâncat? De ce ne-am îmbrăcat cu ceea ce purtăm acum? De ce am venit aici? Dacă aş zice că suntem aici că să ne conectăm mi-aţi zice că-s nebună? Viaţa este despre oameni. Alegerea unei case, fie că se închiriază sau se cumpără se face din dorinţa ca cel care a ales-o să-şi îmbunătăţească viaţa lui şi a celor dragi lui. Toţi avem trei frici. Dragostea. Timpul. Moartea. Aceste trei lucruri abstracte leagă şi conectează orice fiinţă umană de pe Pământ. Fiecare lucru pe care ni-l dorim sau simţim că nu-l avem şi pe care ajungem să-l cumpărăm automat este pentru că la finalul zilei tânjim după dragoste, ne-am dori mai mult timp şi ne e frică de moarte. Dragostea. Timpul. Moartea.

 

Să începem de aici. Dragostea este în orice, dar ne e frică de ea. Ne conformăm stabilităţii deşi dragostea are o infinitate de forme şi stă la baza oricărui început, plăcut sau dureros. Timpul este un dar şi de cele mai multe ori este risipit inutil. Moartea se întâmplă în orice clipă fie că o recunoaştem sau nu. O purtăm alături în gând şi-n faptă. De cele mai multe ori uităm că ne câştigăm nemurirea prin iubire şi timp. Nu timp cantitativ, ci timp potrivit şi inima deschisă, ancorată în prezent. Moartea dă valoare timpului şi-aduce frumuseţi nebănuite.

 

Cum aducem cele trei abstracţii de care ne este cel mai frică în alegerea unei case?
Dar a unui cartier?
Dar a unui stil de viaţă?
Dar a unui animal de companie?
Ce aştepţi de la locuinţa în care vei locui?
Ce aştepţi de la cartierul prin care vei merge zi de zi?
Cum vei locui în acel loc?
Preferi o viaţă dinamică sau una liniştită?
Carieră sau copii cu animale de companie alături şi plante şi vise pentru o lume mai bună?

 

Ieri mi-a zis o necunoscută că este venită aici să aducă bucuria. Radia. Dacă aş zice că face teatru de păpuşi m-ai crede? Dar dacă ţi-aş zice că cu toţii suntem o păpuşă mânuită de abstracţia dragoste, timp, moarte ce-ai spune? Cum ai alege să fii mânuit? Cu un cuţit poţi alege să pregăteşti o bucurie celor dragi sau să ucizi. Cu dragostea, timpul şi moartea în gând cum alegi o casă? Dar un cartier? Mâine îţi voi povesti de ce am fost aleasă de Rahova şi de ce ador oamenii din acel cartier.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele