click to enable zoom
Loading Maps
We didn't find any results
Mareste harta
View Roadmap Satellite Hybrid Terrain My Location Fullscreen Prev Next
Cautare proprietati
We found 0 results. Do you want to load the results now ?
Cautare proprietati
we found 0 results

Rezultate cautare

Cum alegi o locuinta in Rahova?

Publicat de Admin pe 21 noiembrie 2016
| 3 comentarii

Când cauți o locuință pentru tine ești la mijloc între:

 • familia care te bate la cap să-ți iei o casă să intri în rândul lumii;
 • agentul imobiliar care vrea să facă vânzarea;
 • consultantul de credite care te vrea client serios mulți ani înainte;
 • diverși cunoscuți care fiecare are câte o poveste mai puțin plăcută despre zonă sau cartierul unde urmează să vezi ceva.

Tu însă ești cel ce va plăti ratele mulți ani de acum înainte și mai presus de orice vei locui în acea locuința. Atunci când alegi o casă ce devine acasă sigur că e important costul achiziției dar cel mai important ești tu și cum te simți tu în spațiul predefinit de architect și constructor. Vezi nu uita să fie o zonă accesibilă din punctul de vedere al transportului terestru sau subteran, cu școli, grădinițe, magazine, piețe și spații verzi. Copiii de-i vei avea să știi că nu vin de la maternitate cu permis de conducere. De ce-ți scriu despre Rahova? Păi în primul rând ăsta-i cartierul în care locuiesc din 1983 încoace. Am plecat, am revenit, dar aici mă simt acasă. Am crescut cu Rahova alături, m-am urcat pe munții formați din pământul escavat de la fundații, am văzut apărând locuri de joacă, hipermarketuri, parcuri și zone verzi spontane, copii născându-se, oameni căsătorindu-se sau murind și așa Rahova a devenit parte din mine, cum eu sunt parte din ea.

 

Dar lăsând latura sentimentală de ce-mi place Rahova? Păi pentru că-s iubitor de animale și e în cartier pet friendly. Bella, labradorița și Joy, chow chowița merg zilnic sau în parcul Sebastian sau în parcul Izvor sau în parcul Carol la pași și să alerge-n spațiile special amenajate pentru căței. Dacă nu mergem în parc avem locuri suficiente de plimbat, străzi de descoperit. Mai imi place că blocurile sunt construcție anii ’80, puține-s dinainte de cutremur și că nu-s apropiate ca intimitatea locatarilor să fie deranjată. Îmi place că-s multe locuri de joacă pentru copii apărute în ultimii ani – lângă casa mea am patru la o aruncătură de băț și așa este în orice spațiu ce a permis amenajări de genul.

 

De ce mai îmi place Rahova? Am unde parca. Mă simt în siguranță în mașini de teren și găsesc loc de parcare și pentru tancul meu fără să-l găsesc apoi zgâriat sau ridicat cum am pățit în centru. Mai îmi place că am străzi largi și luminate și noaptea și nu mi-e teamă veci să plec noaptea cu fetele la pași sau la cumpărături dacă am uitat ceva și-mi aduc aminte târziu în noapte. Da știu, veți vorbi de alte etnii. Așa este. Dar sunt peste tot și nu fac probleme, mie sau familiei mele nu ne-au făcut. Hai să-ți spun de ce-mi mai place! Păi îmi place că-s multe magazine-Cora la Alexandria, Lidl, Penny, Carrefour, Kaufland, Billa,Penny, Profi, Piață Rahova și poți jongla cu ofertele de preț sau cu prospețimea mâncării alese și eu sunt gurmandă.

 

Vei spune că n-avem metrou în Rahova. Și-ți dau dreptate să spui asta. In Rahova nu avem metrou. Dar avem tramvaiul 32 care te duce imediat la Unirea, la Trafic Greu avem tramvaiele 1, 11, 25,47 care te vor duce la Eroii Revoluției sau Politehnica sau Grozăvești sau chiar Victoriei. Avem tramvaiul 8 care te va duce aproape de metrou la Păcii și la capătul Militariului și te va plimbă prin Drumul Taberei sau prin Ferentari, tramvaiul 23 la Dristor sau 1 Decembrie, mașinile 117, 139, 220, 226 care te vor duce și ele sau în centru sau la Leu lângă Politehnica și Cotroceni sau la Română la metrou și nu numai, cu mențiunea că nu vei plăti prețul unui apartament lipit de metrou și cel mai adesea dinainte de cutremurul din ’77.

 

Nu te-a convins transportul in comun? Nu-i bai! Străzile-s largi, scurtăturile spre centru multe și accesul cu mașina se face rapid și spre cartierele învecinate. Tu vei locui în locuința ce-ți va deveni acasă, tu vei plăți ratele la bancă și tu-ți vei duce copiii la joacă, la cumpărături sau la locurile de joacă sau la școlile și grădinițele premiante din zonă. Da, ai dreptate, nu dă bine la imagine să spui că locuiești Rahova.

 

Dar te văd un om liber căruia nu-i pasă de prostiile cârcotașilor ci de confortul personal!

3 thoughts on “Cum alegi o locuinta in Rahova?

 • on 21 noiembrie 2016

  Eu nu am snobisme legate de zona. Important e sa fie o alegere pragmatica, mai putin sentimentala, cam ca maritatul uneori,nu? Rahova-i cartier vechi. S-au tot perindat diverse categorii…accesibil si adaptabil. De ce nu, Rahova?

 • Catalina
  on 8 ianuarie 2017

  Locuiesc de cand m-am nascut in Rahova, mai precis pe Sos. Alexandriei, colt cu Margeanului. Nu am plecat si nici nu o sa plec de aici desi am avut la un moment dat posibilitatea sa fac asta. Intre timp mi-am construit o casa pe pamant insa …tot aproape de Rahova. De ce? Pentru ca am vazut ce poate fi si in alt cartier, pentru ca sunt foarte multumita de ce am in zona mea si nu ma intereseaza alta. As renunta doar daca as parasi tara definitiv. Pana atunci…sa ne traiasca cartierul, zic! :)

 • Mihaela
  on 20 ianuarie 2017

  Casa nu o cumperi pentru agent sau banca. O cumperi pentru tine si familia ta.
  Da, Rahova. Am fost aleasa de aceasta zona,care era cum spui tu afara in strada nu tocmai de poveste,insa spatiul interior era,este minunat…Astazi are totul scoli, gradinite,licee, spatii comerciale ce-i prisosesc, transport in comun sau personal chiar foarte bun. Dar are ce am crezut a fi cel mai important si -atunci si astazi. Oameni linistiti si saritori.Totul este bun pentru ca este al tau,te simti acasa in putinul timp pe care uneori il ai pentru acasa.

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata.

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <strong> <em> <pre> <code> <a href="" title="">