click to enable zoom
Loading Maps
We didn't find any results
Mareste harta
View Roadmap Satellite Hybrid Terrain My Location Fullscreen Prev Next
Cautare proprietati
We found 0 results. Do you want to load the results now ?
Cautare proprietati
we found 0 results

Rezultate cautare

Filosofie de alegere casa

Publicat de Admin pe 18 ianuarie 2017
| 1

În fiecare dimineată ești creditat cu 86.400 de secunde. În fiecare noapte trece la pierdere tot ceea ce nu ai reușit să folosești în mod util. Nu are sold, nu transferă ce nu ai folosit de la o zi la altă. În fiecare zi trăită viața îți deschide un nou cont aferent zilei ce începe. Dacă nu folosești tot depozitul dintr-o zi, e pierderea ta. Nu există recuperare, nu se poate lăsa pe mâine.

Dacă ideea de mai sus ai transpune-o într-o zonă în care să trăiești ce-ar fi important pentru ține? Cum ți-ai alege locuința pe gustul tău? Ce ar fi important pentru ține pentru a-ți maximiza bucuria de a locui acasă? Știi cum va fi stilul tău de viață peste cinci ani? Dar peste zece? Dar peste două zeci? Ai luat în calcul că nevoile tale de locuire se schimbă o data cu vârstă? Nu-ți spun să-ți iei o locuința lângă un azil de bătrâni sau lângă un ansamblu de spitale pe motiv că vei avea nevoie de ele mai târziu însă, accesul la o școală sau grădiniță este musai să fie ușor. Când spun acces ușor nu mă refer la faptul că ție ți-e ușor să ajungi cu mașina, ci la ideea că un copil să poată ajunge singur sau cu bona sau bunica ușor fără a fi nevoie să traverseze artere circulate intens. Mă refer la momentele în care iarna nu-i ca vara și va trebui să dezăpezesti mașina sau să ai acces la un drum ce nu se blochează integral iarnă. Felul un care alegi locuința decide dacă a avea o masină poate deveni o corvoadă care să anuleze toate avantajele de a o folosi.

Ce e important pentru tine să ai o locuință lângă baruri și cluburi sau lângă niște zone verzi unde să ai liniște?

Știai, de exemplu, că lipsa de odihnă pe durata nopții afectează sistemul imunitar adaptiv și generează apariția unor boli precum depresia, cancerul, obezitatea, diabetul? Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care somnul regulat are o importantă majoră pentru starea generală de sănătate a organismului. Odihna în timpul somnului depinde mult de întunericul din dormitor și de liniște. Expunerea la lumina în timpul somnului generează o mulțime de probleme imunitare. Somnul pe întuneric este important deoarece întunericul favorizează producerea de melatonina, cea care favorizează un somn odihnitor și o adormire rapidă. Am citit de curând că atunci dormi într-o cameră cu lumina noaptea nivelul de leptina scade și de aici apare senzația de foame exagerată în timpul nopții și nu numai cu efecte asupra sănătății pe termen lung. Îți recomand să te gândești și la asta. În fiecare dintre situații sunt avantaje și dezavantaje. Dacă te interesează accesul ușor la un mall sau restaurante ori cluburi, poate nu este important că se plimbă prea multă lume pe langă tine. Atunci dezavantajul inerent ar fi mai puțin important.

Accesul la infrastructura de transport este un alt detaliu important când alegi o locuința. Ce se va intamplă peste câțiva ani? Vei mai avea masină? Cum va deveni traficul din București? Ai un loc sigur în care să parchezi? Cum ieși din parcare până să te încadrezi pe o arteră circulată din zonă? Mori la volan așteptând sau te poți strecura imediat câștigând timp și viață? Dacă iubești câinii sau pisicile și ai obiceiul să-i plimbi ai unde să faci asta? Sau expui animalele la riscul de a face displazie și nu numai din cauza lipsei de mișcare? Sau tu mergi nu știu câți kilometri până la un parc sau la un țarc?  Te întreb de câini, pisici și nu numai pentru că eu nu mi pot închipui viața fără câini, pisici, păsări, pești în acvariu și da, am o mică menajerie și o seră dar menajeria sau sera mă fac să zâmbesc mai des și să fiu recunoscătoare pentru fiecare clipă. Vom vorbi despre plante, animale, trucuri imobiliare pe parcurs. Eu pentru mine am ales Rahova și zonă limitrofă pentru casa visată

One thought on “Filosofie de alegere casa

  • Mihaela
    on 20 ianuarie 2017

    Atitudinea pozitiva si de perspectiva este buna .
    Important este sa nu-ti aliniezi prezentul fara o transpunere in practica viitoare chiar daca nevoile se schimba uneori intr-o clipa uneori.

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata.

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <strong> <em> <pre> <code> <a href="" title="">